30 January 2011

FoodHunters : Chicken Milani Set @ Kapitan

Chicken Milani Set
dalam talam nih, ada kuah dalca, kuah pedas dan kuah pudina

Bagi peminat-peminat Roti Naan, pasti tertanya-tanya di manakah restoran yang paling baik dalam menyediakan roti naan ni. Bukan semua restoran dapat menyediakan roti naan yang lembut, gebu dan sedap! Kelembutan dan kegebuan terletak pada roti tu sendiri, tapi kesedapan terletak pada kuah perasa dan lauk tu sendiri!
Ayam masak milani

Di Restoran Kapitan yang terletak di dalam Pulau Pinang, para penggemar roti naan semestinya akan dapat memperoleh roti naan terbaik yang mampu menaik dan merangsangkan deria rasa para penggemar roti naan. Menu yang dipilih FoodHunters kali ini merupakan pada asasnya merupakan roti naan yang diberi satu citarasa ataupun satu kelainan pada ramuannya.

28 January 2011

FoodHunters : Breakfast dengan Serabai di Taman Tun Sardon

Kali ni, menu yang nak diketengahkan adalah satu jenis makanan yang jarang-jarang diketahui umum dan menu nih merupakan menu yang memang menarik dan mampu mengangkat selera makan di awal-awal pagi.


Disebabkan menu ni tak ramai yang tahulah, menu breakfast ni diketengahkan dalam blog nih. Lokasi tempat makan ni terletak berhampiran dengan kawasan perumahan yang diberi nama Taman Tun Sardon dan gerai ni merupakan antara deretan-deretan gerai yang terletak dalam Arked di kawasan Pasar Taman Tun Sardon. Menu yang dimaksudkan adalah 'serabai'.


Pernah ada sekali tu ajak sorang member nih, bila sebut nak ajak makan serabai, muka dia naik blur.. serabai tu makanan ker? OK, buat tatapan umum dan buat pertama kalinya dipertontonkan buat golongan yang belom pernah lagi melihat menu breakfast bernama serabai nih....

kuih yang dicicah dengan kuah manis!


25 January 2011

Fred'sMedia: How to setup USMSecure?

video

Several new students were definitely get curious on how they could connect their notebook with the internet provided by Universiti Sains Malaysia. This video provide by PPKT, USM will help and guide you guys on how to setting up your computer so that it may receive the wifi provided by USM called as USMSecure.

For more details click on to this link or this link


22 January 2011

Fred'sLife: Tangan Magis Kaseh Rabeah Zin

Ada sorang kawan aku nih, memang pandai make-up, terkesima lah jugak tengok make-over yang dia buat kat beberapa rakan lain dengan cara make-up dia tu. Aku tatau lah, cara dia make-up tu betul ka tak, aku bukan amik kelas grooming nih, tapi dari segi cara dia me-make-over orang tu memang buat aku rasa impressive! 


Kaseh Rabeah Zin a.k,a Abby
Kuala Lumpur
Universiti Sains Malaysia



21 January 2011

Fred'sLife: Pak Guard USM Mengamok!

Kena clamp lah pulok~
Statistik penggunaan kenderaan dalam kawasan USM sendiri mencatatkan peningkatan yang melonjak tinggi semester demi semester. Rata-rata menunjukkan bahawa penggunaan kenderaan sama ada dua roda mahupun empat roda semakin meningkat dek kerana keperluan dalam melaksankan tugasan yang diberikan. Memang benar, generasi dahulu hanya kebanyakan menaiki motosikal dan memilih untuk menggunakan perkhidmatan awam sebagai pengangkutan mereka, kini penggunaan

16 January 2011

FoodHunters: Nasi Tomato Batu Lanchang

Terangkat!
RM5 
Itu apa yang boleh nak dicakapkanlah bila kali pertama kaki melangkah ke destinasi makanan pilihan FoodHunters kali ini iaitu gerai Nasi Tomato yang terletak di dalam kawasan Batu Lanchang Pulau Pinang!

Kelihatan tukang masak
sedang menggoreng ayam


15 January 2011

Fred Concept Store 2

Fred and gadget is something that I seek for. But lately with too busy with study, I'm quite not much updated with the latest gadget in the market. Yes, last time I did make my 2011 wishlist which I list several new gadgets need to grab this year. But somehow it just a list that I need to reach for it.


FoodHunters: Nasi Goreng Ayam Osyter!

Destinasi terbaru yang diterkam oleh Pasukan FoodHunters merupakan salah satu destinasi makanan yang agak terkenal dikalangan pelajar-pelajar senior Universiti Sains Malaysia. Jarang-jarang pelajar baru yang sampai ke restoran ini sebab kawasan restoran ini terletak agak jauh dan sedikit terperosok ke dalam kawasan taman perumahan Taman Tun Sardon.

Apa yang menarik dalam menu ini adalah kuahnya yang melimpah pekat di atas lapisan semangkuk nasi!

Nasi Goreng Ayam Oyster
RM4.50




13 January 2011

I'm a newbie in facebook~

What a cool application introduced by Facebook recently!
a 'Memorable Stories' ...
i read about it a few months ago about this new application in facebook and I was thinking that it just some sort of rumors, but yesterday night reveal everything. As I heard that Facebook is soon shutting down (either

06 January 2011

Semangat Harimau Malaya


Serlahkan kebanggaan kita bersama
dapatkan baju keluaran edisi terhad 
HARIMAU MALAYA KEMBALI MENGGANAS!
Hanya RM30 sehelai!
emailkan pesanan anda kepada faizfuad07@gmail.com
hantarkan Nama Penuh, Alamat, Saiz Baju, pembayaran boleh dibuat secara wang pos dan juga pemindahan melalui akaun bank